Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Porva

A sokszínű település

Magyar Falu Program

MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma

Látványosság

A múzeum kiállítása a zirci Ciszterci Apátság épületének első emeletén található. Az állandó kiállítás bemutatja a Bakony változatos, sokszínű élővilágát, a vadászható vadakat, trófeákat, jégkorszaki óriásokat, köztük a 2006-ban egy útépítés során előkerült két mamut (Tonna és Mázsa) csontvázát. „A természet ékszerei – ásványok” c. kiállítás nem csak a Bakony, hanem az egész Kárpát-medence területéről összegyűjtött csodálatos kristályokat mutatja be. Dr. Bativai-Schüle Imre János trófeái között pedig hatalmas kaukázusi medvék, jávorszarvas és szibériai argali is látható. A madárvilágot bemutató teremben kiemelt jelentőségű az ún. „Vörös könyves” tárló, amelyben a kipusztulás által fenyegetett madárfajok láthatók. Különlegesség, hogy élő állatokat (halak, békák, gyíkok) is lehet látni a kiállításban. A SarokGalériában mindig a természettel kapcsolatos időszaki kiállítás kap helyet, amely lehet képzőművészeti- vagy fotókiállítás, de a Bakony élővilágával, annak védelmével kapcsolatos témákat is bemutathatja. Ide külső kiállítókat is szívesen fogadunk.

A múzeumi boltban az intézmény saját kiadványaiból lehet vásárolni.

Számtalan program szolgálja a környék lakóit és az ide látogatókat. A múzeumpedagógiai, erdei iskolai programok a diákoknak szólnak, az ismeretterjesztő előadások, túravezetések, gyűjtemény-bemutatások során pedig bárki érdekes élményekkel távozhat. Minden évben nagy sikere van a június végén megrendezett Múzeumok Éjszakájának is.

Belépőjegy:

  • felnőtt 500 Ft
  • gyerek 250 Ft.

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!