Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Porva

A sokszínű település

Magyar Falu Program

Zirci Arborétum

Látványosság

A ciszterci apátság műemléki környezetében, angolkert stílusban létesült park hazánk legmagasabb fekvésű fás gyűjteménye, 400 méter tengerszint feletti magasságban. Minden évszakban pompás látványt, kellemes felüdülést nyújt. Tavasszal a halastó partján telepített dísznövények, évelőágyások üde látványa, nyáron a zöld ezernyi árnyalata, a hársfák zsongító illata, a Cuha-patak csobogása, ősszel a melegbarna-sárga színpompa, télen az ágakat belepő hótakaró, zúzmara varázsolja mintegy mesevilágba a látogatót. A 18 hektáron fekvő, angolkertnek is nevezett fás-kert alapítása a 18. század második felére tehető, ahol a gyönyörű természeti környezetben gyakorta találkozhatunk a Bakonyra jellemző bogár- és rovarvilág képviselőivel, ráadásképp még az is előfordulhat, hogy őzek, mókusok kísérik kerti sétánkat.


Az Arborétum Damjanich utcai főbejárata mellett immáron az apátsági díszudvaron keresztül is megközelíthető, mely bejáratnál lévő pénztár zárása a mindenkori záróra előtt fél órával történik.

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!