Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Porva

A sokszínű település

Magyar Falu Program

Szociális célú tűzifa

Közszolgálati hír

Befejezés: 2022. 01. 20.

Időpontok

Befejezés: 2022. 01. 20.
HIRDETMÉNY

Értesítjük a lakosságot, hogy Porva Községi Önkormányzat a természetben nyújtott szociális célú tüzifa támogatás juttatási feltételeiről szóló 12/2021 (X.04.)rendelete alapján tüzifát juttat a rendelkezésre  álló keret erejéig a rendeletben meghatározottak szerint. Kérelmet kizárólag a Falugondnoknál lehet igényelni, telefonszáma: 0630/400-8205.

Térítésmentesen szociális célú tűzifára elsősorban az jogosult, aki jogosult az aktív korúak ellátásában vagy időskorúak járadékában, és aki az alábbi feltételeknek egyidejűleg megfelel:

a) aki a szociális célú tűzifa igénylésére vonatkozó kérelmét az e rendeletben meghatározottak szerint a Falugondnoknál benyújtja, vagy az Önkormányzat postaládájába eljuttatja,

b) akinek a háztartásában együtt élő személyek egy főre eső jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át 57000 Ft-ot, egyszemélyes háztartás (egyedül élő) esetén az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300 %-át 85500 Ft-ot és a háztartás tagjai egyikének sincs vagyona,

c) akinek, vagy a háztartásában élő személyek valamelyikének nincs a birtokában3 m3-t meghaladó mennyiségű tűzifa, és

d) fatüzelésre alkalmas hagyományos fűtőberendezéssel rendelkezik

A jogosultság és a kérelemben foglaltak valódiságának ellenőrzésére az eljárás során az önkormányzat környezettanulmányt végez.

Amennyiben a jogosult a fenti rendelet alapján részére biztosított tűzifát értékesíti, vagy utólag megállapításra kerül, hogy azt nem arra jogosult igényelte és kapta, köteles az ingyenesen biztosított tűzifa esetében 18000 Ft + ÁFA/m3 összeg, valamint a kiszállítás költségének visszafizetésére.

 

A kérelem benyújtási határideje 2022. január 20.

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!