Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Porva

A sokszínű település

Magyar Falu Program

Sváb Bál

Kulturális hír

Településünk, sváb település és fontos a hagyományok ápolása, életben tartása. Néhány évtizede a német beszéd a hétköznapok része volt. A sváb szokásokat a családokban a generációk egymásnak adják át, még ma is jól érződik az egykori életmód hatása a mindennapokban. A porvai önkormányzat és a német nemzetiségi önkormányzat fontosnak tartja, hogy támogassák a hagyományok ápolását, életben tartását. Ennek jegyében indították el 2009- ben a német nemzetiségi óvodát is, ahová jelenleg 27 kisgyermek jár.

A bált idén első alkalommal rendeztük meg. Nem volt szükség a reklámozásra, annyi érdeklődött vonzott az esemény. A bálon minden a sváb hagyományok jegyében zajlott; sváb zene mellett bajoros ételeket szolgáltunk fel. A hangulat fergeteges volt, teltházzal tartottuk meg a programot. Hatvanöt vendéget fogadtunk, akik Porváról és a környező településekről érkeztek, ezért a bál nemcsak Porva, de a térség rendezvénye is volt. A nagy érdeklődés mutatja, hogy van létjogosultsága a rendezvények, a helyieknek fontos a visszatérés a gyökereikhez és a múlthoz.

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!