Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Porva

A sokszínű település

Magyar Falu Program

Nótaest

Program

Kezdés: 2016. 11. 18.

Csendül a nóta!

Nagy szeretettel várjuk a 2016. november 18- án 16:00 órai kezdettel a könyvtárban tartandó  

Nótaestre

A mulatságon a jó hangulatról Rugli Béla harmonikás gondoskodik, aki az idősek napján is remek hangulatot teremtett.

 

Porva Községi Önkormányzat

Beszámoló

 

Csendül a nóta…

Pénteken nótaestre invitálta a porvai önkormányzat az embereket a közösségi házba. A meghívást sokan elfogadták, még a szomszéd községből is érkeztek vendégek, így zsúfolásig megtelt a terem nótákat kedvelő emberekkel.  Rugli Béla harmónikával kísérte a nosztalgiát idéző dallamokat nótaesten. A Szanyból érkező muzsikus nem először találkozott lelkes közönségével. Az esemény megszervezésének apropóját az adta, hogy az október elején Szépalmán megtartott időseket köszöntő ünnepünkön szenzációs hangulat kerekedett. Fontosnak tartjuk, hogy lehetőséget kínáljuk és örömet szerezzünk a közösségünk azon tagjainak akik kedvelik a magyar nótákat mondta el Veinperlné Kovács Andrea polgármester a köszöntőjében. Meggyőződésem, hogy a szívből jövő nótázás összekovácsolja az embereket és erősíti a közösségeket és olyan baráti légkört teremt, amely derűt hoz mindannyiunk számára folytatta a polgármesterasszony. Az este folyamán hihetetlen mennyiségű régi nótát, csárdást énekeltek el a rendezvény résztvevői, ennek ellenére nem énekeltek el kétszer, ez is azt mutatja, hogy a magyar folklór zenei tára gazdag és bőséges.

Jó érzés volt részese lenni ahogy a dalosajkú, nótáskedvű résztvevők ezen a nótaesten keresztül is ápolják a magyar kultúrát, őrzik őseink hagyományát.

Fotók, videó: Porvai Önkormányzat

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!