Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Porva

A sokszínű település

Magyar Falu Program

Nefelejcs Német Nemzetiségű Napköziotthonos Óvoda

Oktatási intézmény

A Községi Önkormányzat 2009-ben azt a célt tűzte ki maga elé, hogy e csendes, barátságos településen egy egycsoportos német nemzetiségű vegyescsoportos óvodát hoz létre. A falu összefogásának, az emberek segítőkészségének, erejének köszönhetően ez az álom megvalósult, így 2009. szeptember 1-jén birtokba vehették a családias, gyönyörű környezetben elhelyezkedő óvodát.

A porvai óvoda része a Magas-bakonyi Közoktatási Társulásnak. Megalakulása óta szoros az együttműködésünk a bakonynánai Német Nemzetiségi intézményegységgel, így pedagógiai programúkban is az általuk alkalmazott, bevált és hozzánk is közelálló Freinet &ndash féle pedagógiát alkalmazzák, természetesen a helyi sajátosságokat, igényeket figyelembe véve. Szoros kapcsolatot ápolnak a helyi katolikus egyházzal, így óvodai időkeretben heti rendszerességgel fakultatív hit &ndashés vallásoktatást szerveznek játékos formában, amit a gyerekek nagyon szeretnek. Hétvégenként ovis misét, a nyár folyamán pedig hittan hetet is szerveznek, színesítve ezzel is az óvodai életet.

2009. augusztus 28-án Talabér Márta, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke, ünnepélyes keretek között átadta a Nefelejcs Német Nemzetiségű Óvodát a kis ovisoknak.

Dr. Jáger Ida egyetemi docens a jövő nemzedéke formálásának fontosságáról beszélt.

Mór Atya megáldotta az épületet, sok sikert és erőt kívánva a továbbiakhoz.Horváth Istvánné, Ili néni elültetett egy fát, mellyel jelképesen átadta a gyermekek nevelésének feladatát a két Óvónőnek.

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!