Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Porva

A sokszínű település

Magyar Falu Program

Kutya és macska ivartalanítás

Közszolgálati hír

Cím

Ingyen megkaphatja a házi kedvenc  az oltást, a chippet, az ivartalanítást, így a felesleges szaporulat kordában tartható lenne.

Tájékoztatás

Tisztelt Porvai Kutya és Macska tulajdonosok!



A Magyar Falu Program keretében, a Felelős Állatartás Elősegítése céljából lehetőség nyílik pályázatot benyújtani kutya/macska ivartalanítása, kutyák chippel megjelölése és veszettség elleni oltás költségeinek finanszírozására. A  MFP pályázati lehetőséggel önkormányzatunk élni fog, sikeres elbírálás esetén, a lebonyolításra őszre lehet számítani.

Mit is jelent ez pontosan?

Lehetőség nyílik az ebek chippel történő jelölésére, amit a törvény 2013 óta kötelezően ír elő az állattartók számára, minden esetben, ha az eb a 4 hónapos kort betöltötte! A beültetett chip egy speciális eszközzel leolvasható vonalkódot tartalmaz, amely alapján a tulajdonos neve, elérhetősége, lakcíme és a kutya adatai válnak láthatóvá.

Miért fontos ez?
Az elkóborolt kutyák gazdájának megtalálásában van fontos szerepe!
A veszettség elleni oltás minden 3 hónapos kort betöltött eb számára kötelező, az első életévében 2 alkalommal, fél éves időközzel, utána pedig évenkénti ismétléssel! A veszettség állatról emberre terjedő fertőző betegség, nem véletlen, hogy Magyarországon kötelező az évenkénti oltás!

Tapasztalataink szerint, sok gazdi nem tudott anyagi okok miatt ezeknek a törvényi előírásoknak eleget tenni. Számukra teremtene lehetőséget, hogy sikeres pályázat esetén ingyen megkaphatja a házi kedvenc  az oltást, a chippet, illetve a felesleges szaporulat kordában tartható lenne.
A felelős állattartás része a kutyák és macskák nem kívánt szaporulatának megelőzése. Erre szolgál az ivartalanítás, amely ma már teljesen elfogadott kisebb műtéti eljárás.
Figyelem! A már megszületett felesleges szaporulat barbár módon kiirtása ÁLLATKÍNZÁSNAK minősül és büntetendő.
Éljünk a lehetőséggel, tegyünk a megelőzésért! A kutya és macska tartóknak a pályázat lehetővé teszi az ivartalanítás költségének támogatását is!

TISZTETLT PORVAI ÁLLATTARTÓK!

Porva Községi Önkormányzat felméri május hónapban Porva közigazgatási területén tartott ebekre vonatkozó adatokat. Minden ebtartóhoz eljuttatjuk az eb összeíró adatlapot, amelyet minden ebtartónak 8 napon belül de legkésőbb 2021. május 15-ig vissza kell juttatni az önkormányzathoz. A kitöltött ebösszeíró adatlapokat az önkormányzat postaládájába bedobhatják, illetve eljuttathatják: [email protected]  email címre. Kérem, hogy felelősen cselekedve tegyenek eleget a kötelezettségüknek!
Kérdésével és az Állattartói Hozzájáruló Nyilatkozattal kapcsolatban fordulhat
Weinper-Molnár Évához (elérhetősége: 70-260-0205).

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!