Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Porva

A sokszínű település

Magyar Falu Program

Veszprémi rendőrök az idősek biztonságáért

Hatósági hír

Cím

Vagyonvédelmi előadásokat hallgathattak meg a szépkorúak.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai 2018. október 1-jén, az idősek világnapján egy helyi szociális intézményben tartottak az áldozattá válás megelőzését szolgáló előadást az idősek részére. Ennek keretében kitértek az egészségügyi állapotfelmérésre hivatkozva elkövetett csalásokra, illetve a betöréses lopások elkövetési módszereire, illetve azok megelőzési lehetőségeire. A rendőrök a helyszínen kiállították a rendőrkapitányság vagyonvédelmi centrumának eszközeit is, melyeken a lakásbetörések megelőzését szolgáló korszerű elektronikai és mechanikai megoldásokat lehetett megtekinteni.

 

A veszprémi rendőrök másnap délelőtt Zircen kerestek fel otthonaikban olyan idős személyeket, akik előrehaladott életkoruk, egészségi állapotuk miatt már nem vagy csak ritkán járnak el otthonról és hasznos bűnmegelőzési tanácsokat adtak számukra. Délután a pedig a helyi könyvtárban tartottak előadást a vagyonvédelemmel kapcsolatosan. Tájékoztatták a megjelenteket a besurranásos lopások jellemzőiről is, és kitértek arra, hogy nagyon rossz szokás az, amikor csak közvetlenül lefekvés előtt zárjuk be az ajtót. Ezt használja ki a besurranó tolvaj, aki sok esetben az előszobánál tovább nem is megy. Az ott tárolt retikülből, felakasztott kabát zsebéből készpénzt, bankkártyát és okmányokat lophat el. Ennek elkerülésére mind a kertkaput, mind a bejárati ajtót folyamatosan – még napközben is – zárva kell tartani.

 

A világnappal összefüggő események új eleme volt a Veszprémi Rendőrkapitányság „Biztonságban a Bakonyban” elnevezésű idegenforgalmi megelőzési programjának útnak indítása az idősek védelmében. Ennek keretében a rendőrök 2018. október 5-én Herenden egy idős asszonyt kísértek el a város közeli erdőbe, hogy magányos gombászkörútjainak kockázatait elemezzék, illetve biztonságát erősítő tanácsokat adjanak számára.

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!