Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Porva

A sokszínű település

Magyar Falu Program

I. Hungarikum fesztivál

Rendezvény

Kezdés: 2018. 07. 21.

Időpontok

Kezdés: 2018. 07. 21. 07:00

Hivatkozás

Cím

FRISSÍTVE:

  • Képek az eseményről a galériában / 2018.07.03.
  • Kisfilm bekerült a galériába / 2018.08.05.

Első alakalommal kerül megrendezésre településünkön a Hungarikum Fesztivál,
amelynek főszereplője a pálinka és a mézeskalács lesz. 

A fesztiválra készült egyedi fizető eszközt vezettünk be, ez a Porvai Mézeskalács Tallér. 

Számos kézműves és helyi és térségi termelők mutatják meg termékeiket, munkájukat. 
Már reggel 7 00 órától lehetőség nyílik az eseményhez kötött teljesítménytúrára nevezni, amelyen a Bakony csodálatos természeti környezetét ismerhetik meg a nevezők a 30, 20, illetve a 10 km-es távokon.
A Fesztiválunk díszvendégei Erdélyből érkező Gyergyócsomafalva büszkeségei a Mocorgó Néptánc együttes, akik sok vidék néptáncát fogják a közönség számára bemutatni a mai napig büszkén hordott népviseletükben. 
Természetesen kedvenc betyárjaink is hozzák a jó hangulatot a Betyárok határok nélkül... produkciójukkal.
Tóth Tünde énekesnő előadásában számos magyar melódia hangzik majd el. Csutak Noémi ezen a rendezvényen is megmutatja csodaszép hangját. Jolly és Suzy előadása pedig a mulatós zenét kedvelőket örvendezteti meg. 
Sok-sok gyermekprogram, foglalkozás, ringlis, légvár várja az ifjakat. 

A folklór mellett őrizzük a hagyományokat is. Sajnos kezd feledésbe merülni a káposzta savanyítás házi hagyománya. Szeretnénk ha a fiatalabb nemzedék is megismerhetné ezt a népi tartósítási eljárás egy részét, így a programba illesztettük a káposzta taposást szapullóban.
Községünk környezetében nagy számú hód populáció él, a fesztivál ideje alatt vezetett hód mustrákon vehetnek részt az érdeklődők…

Sok finom étel kóstolására nyílik a fesztiválon lehetőség, készítünk: vadpörköltet, gulyáslevest, sajtos-tejfölös lángost, palacsintát, kürtöskalácsot is.
Vásárolható lesz csodaszép mézeskalács és Porvai Hódító Pároskolbászt, Porvai Szénégető szalámi, Porvai Tűzrőlpattant szalámi....
A rendezvényen a meghirdetett főzőversenyen a téréség lakosságát szolgáló szakmák képviselői mérik össze főzési tudásukat...

A rendezvény ingyenesen látogatható

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!