Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Porva

A sokszínű település

Magyar Falu Program

A község gyermekeit ajándékozták meg Porván

Populáris hír

Cím

Karácsonyi ajándékozásra gyűltek össze a Porván élő gyerekek pénteken a Német Nefelejcs Nemzetiségi Óvodába.

Az akció kapcsán Veinperlné Kovács Andrea, a község polgármestere arról a nemzetközi összefogásról mesélt, melynek eredményeként ismét sikerült az összes porvai gyermek ünnepét szebbé varázsolni.

– A község önkormányzata és a Német Nemzetiségi Önkormányzat közösen szervezi meg a helyi kisgyermekek számára karácsony közeledtével az ajándékozást. Nullától tizennégy éves korig minden gyereket meghívunk, aki a településen lakik – mondta el Veinperlné Kovács Andrea polgármester az ajándékozásról. – Nagyon jó kapcsolatot ápolunk a németországi Traunstein városával, az ottani tűzoltókkal, akik rengeteg adományt hoznak a településünknek, a gyerekeknek. Ugyan a német város hivatalosan még nem testvértelepülésünk, ám ennek ellenére is jól működnek a Porva és Traunstein közti kapcsolatok. A karácsonyi ajándékozás keretében szerettük volna eljuttatni ezeket a traunsteini adományokat azokhoz a családokhoz, akik igazán hasznát veszik. A most kapott ajándékokból személyre szabott csomagokat állítottunk össze, s ehhez tudott még egy kis ajándékot hozzátenni a két helyi önkormányzat. S mivel élményt is szerettünk volna adni, ezért előbb Rosta Géza énekes-gitáros előadóművész, majd Csutak Noémi karácsonyi hangulatú zenés műsorával kötöttük össze az átadást. Összesen körülbelül nyolcvan főt tudtunk megajándékozni az idén – foglalta össze a polgármester asszony.

A cikk folytatódik a veol.hu oldalán >>

szerző: Leitner Vera

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!