Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Porva

A sokszínű település

Magyar Falu Program

Porvai szénégető és hódító páros hamarosan az üzletekben!

Populáris hír

A kis bakonyi faluról, Horváth István ötlete alapján elnevezett – porvai szénégető szalámi és a porvai hódító páros kolbász, utóbbi emblémájában hódokkal – hamarosan az üzletekbe kerül.

A Zircen élő húsüzemi vezető tősgyökeres porvainak vallja magát, ott vannak ősei sírjai. – Most, hogy van rá lehetőségem egy új termék névválasztására, megtettem. A szénégető elnevezés úgy pattant ki a fejemből, hogy öregapám suttyó gyerekként elvitt segédkezni szenet égetni a Bakony-hegyre. Nyáron a mezőgazdaságból, ősszel-télen a szénégetésből tartották fenn magukat. Megmaradt bennem a szénégetés, megcsapott a füst szaga… ezért neveztem el most tiszteletből szalámit róla. Istvánt a festői szépségű kis faluhoz köti minden gyermekkori élménye, a fejelések, az erdei barangolások, a libalegeltetések.

Veinperlné Kovács Andrea polgármester asszony köszönetét fejezte ki Horváth Istvánnak a település nevében. Elmondta, a család nem szakadt el a gyökerektől, István lánya családjával telekvásárlást tervez itt.

A cikk folytatódik a veol.hu oldalán >>

Szerző és fotó: Müller Anikó Hanga
Bélyegképünk illusztráció!

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!