Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Porva

A sokszínű település

Magyar Falu Program

Idősek napjának ünnepe Porván

Populáris hír

Cím

Köszönjük a példamutatást, emberi értéket, az életbölcsességet, tapasztalataikat, melyeket átadtak nekünk.

Szépkorú lakosait hívta ünnepelni Porva Községi Önkormányzat és a Porvai Német Nemzetiségi Önkormányzat vasárnap a Hotel Szépalmába az idősek napja alkalmából. Hagyománya van a településen az idősek köszöntésének. Elsőként az általános iskolás gyermekek köszöntötték a vendégeket ünnepi hangulatú versekkel, majd a legifjabbak, az óvodások adtak elő az ünnepeltek tiszteletére egy vidám jelenetet. Szívet melengető érzés volt ahogy az apróságok nagyszüleiknek, dédszüleiknek  mosolyt és boldogságot csaltak az arcukra. Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár és a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében kifejezte a tiszteletét az idős korosztály felé, hiszen a vendégek nagy része olyan történelmi időszakokat éltek át, amely embert próbáló volt, és köszönetet mondott a háború utáni időszakban ezek az emberek részt vettek munkájukkal az haza újjáépítésében. Fontosnak érzi, hogy megbecsüljük azokat a pillanatokat, amelyeket együtt élhetünk meg idősödő rokonainkkal, szüleinkkel, mert ezek felbecsülhetetlen mindannyiunk számára. Szívből gratulált államtitkár a falu legidősebb polgárainak- kiemelve, hogy ezt a kort megélni tiszteletre méltó.

Veinperlné Kovács Andrea, Porva település polgármestere, ünnepi köszöntőjében kiemelte, a tisztelet, a hála és a köszönet ösztönzi az önkormányzatok munkáját, amellyel az szépkorú lakosok tiszteletére szerveznek évről-évre. Megköszönve a féltésüket, törődésüket, gondoskodásukat, a sok fáradozást, a példamutatást, az emberi értéket, az életbölcsességet, tapasztalataikat, melyeket átadtak a fiatalabb generációnak. A rendezvény keretében minden esztendőben külön köszöntik Porva legidősebb lakóit, 2017-ben Porván Veinperl Róbertné a legidősebb hölgy, a napokban tölti be a 93. életévét, a porvai férfiak között pedig Penics Ferenc a legidősebb, aki az idén 91 esztendejét töltötte be.
Tóth Tünde énekesnő örökzöld slágerekkel és operettekkel örvendeztette meg a vendégeket. A Bakonyi Finn Baráti Kör vidám előadásának is óriási sikere volt a vendégek körében. Mészáros Jocó jó hangulatot teremtett a táncparketten. Az ízletes vacsora elfogyasztását követően az önkormányzat egy hatalmas, száz szeletes tortával kedveskedett a vendégeknek, amelynek nagy sikere volt.

Dsida Jenő:

Én hívlak élni

Hallgasd meg mit suttog az élet, élni hív újra meg újra téged.

Ne nézz vissza a sáros útra, legyen előtted minden tiszta.

Emeld fel fejed, lásd meg a szépet szemed kékjében égjen a fényed.

Lásd meg végre, hogy szeretnek még akkor is, ha nevetnek,

hisz mosolyt te csalsz arcukra, ismerj bennük magadra!

Soha ne bánd, ha fáj, hisz erőre így találsz.

 

S mi most bánatot okoz később nem lesz rá gondod.

 Hidd el jól tudom, hogy fáj, de hinnünk mindig muszáj.

Fogd a kezem, ha úgy érzed, hogy szívedből kihull az élet. Ne keresd már, hogy hol tévedtél,

 ne sírj azon, mit meg nem tettél.

Gyere velem, én hívlak élni vérző szívvel is remélni…

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!