Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Porva

A sokszínű település

Magyar Falu Program

Ajánlások fiataloknak a szórakozás biztonságához

Hatósági hír

Az Alkohol-Drogsegély Ambulancia sikeres bűnmegelőzési pályázata „biztonságos szórakozóhely” programelemének részeként a Veszprémi Rendőrkapitánysággal együttműködve három veszprémi középiskolában mérte fel a fiatalok szociális helyzetét, szórakozóhely választási, drogfogyasztási szokásait, éjszakai élettel, bűnözéssel kapcsolatos félelmeit.

Az Alkohol-Drogsegély Ambulancia sikeres bűnmegelőzési pályázata „biztonságos szórakozóhely” programelemének részeként a Veszprémi Rendőrkapitánysággal együttműködve három veszprémi középiskolában mérte fel a fiatalok szociális helyzetét, szórakozóhely választási, drogfogyasztási szokásait, éjszakai élettel, bűnözéssel kapcsolatos félelmeit. Ennek eredményeként 400 db kérdőív állt rendelkezésre az elemzéshez. A kérdőívek értékelésének legfőbb tapasztalata az volt, hogy Veszprémben nem a kábítószerek, hanem a szeszesitalok élvezete jelenti a legfőbb problémát. Bár a válaszadók többsége még kiskorú volt, az alkohol fogyasztásában már voltak tapasztalataik. Ezt felhasználva a pályázatban együttműködő szervezetek ajánlásokat tettek a fiatalok szórakozásának a biztonságáért. 

  • A jó közérzetnek nem előfeltétele az ittasság. Az üdítők, az alkoholmentes sörök és a gyümölcskoktélok is teljes értékűvé tehetik a szórakozást.
  • Szeszesital fogyasztása esetén tájékozódj annak alkoholtartalmától! Válaszd lehetőleg azt, amelyikben kevesebb van! Rövidital helyett inkább bort vagy sört, bor helyett fröccsöt, sörök közül pedig az alacsonyabb alkoholkoncentrációjút!
  • A szeszesital fogyasztás nem sport. Ezen a téren az egyéni rekord felállítása nem dicsőség, hanem felelőtlen magatartás!
  • Pénzedet úgy költsd el, hogy ne csak italra, hanem ételre is jusson! Így kisebb lesz az esély a rosszullétre, lerészegedésre.
  • Ne fogadj el italmeghívást! A másik később joggal várhatja el, hogy Te is visszahívd. Így valószínűleg többet fogtok együtt meginni, mint amennyit külön-külön terveztetek.
  • Ha kikérted az italod, azt elfogyasztásáig ne hagyd magára!
  • Aki túllép egy bizonyos határt, agresszívvé válhat, melynek során konfliktusokba keveredhet, bűncselekmény elkövetésébe sodródhat.
  • Az öntudatlan ember közterületen, nyilvános helyen könnyebben válhat bűncselekmény áldozatává. Meglophatják, elveszítheti értékeit, sérüléseket szenvedhet el.
  • Ha társad ilyen állapotba kerül, ne hagyd magára! Kérj segítséget a személyzettől, vagy szükség esetén hívj mentőt vagy rendőrt!

Információkéréssel forduljon hozzánk bizalommal:

 Veszprémi Rendőrkapitányság

8200 Veszprém, Bajcsy-Zsilinszky utca 2.

Tel:06-88/428-022

e-mail: [email protected]

​​​​​​​Forrás: Veszprémi Rendőrkapitányság

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!