Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Porva

A sokszínű település

Magyar Falu Program

Elbúcsúztattuk iskolánk Igazgatóját

Populáris hír

Tisztelt Igazgatónő!

Kedves Ilike!

Elérkezett ez a nap, amikor a negyvenéves szolgálati jogviszony után nyugállományba vonulsz a tanári pályáról.

A Tantestület és az iskola dolgozói közössége és Porva Községi Önkormányzat Polgármestere és alpolgármestere gyűlt össze a mai napon, hogy Ringhoffer Jánosné Borzavár -Porva Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Igazgatójának munkásságát megköszönje és nyugdíjas éveire szívből jövő jó kívánságait tolmácsolja.

Így búcsúzott Kapocsiné Zsova Mária
igazgatóhelyettes
a tantestület, és az iskola dolgozói nevében Ringhoffer Jánosné Ilike igazgatónőtől:

„Mindig meghatódom, ha arra gondolok: milyen mélyen érző, mennyi alázattal bíró pedagógus az, aki évtizedeken keresztül magára vállalja az a felelősséget, amellyel a felnövekvő nemzedékek oktatása-nevelése jár. Aki megtiszteltetésnek érzi és nem napi nyűgnek fogja fel a gyermeknevelést. Mindannyian ilyen pedagógusok szeretnénk lenni, amikor kikerülünk a főiskoláról, egyetemről. Aztán vagy sikerül vagy nem. Mert a hétköznapok gondja –baja gyakran elfeledteti velünk eredeti álmainkat. De vannak kivételek, akiknek sikerül! Ő ilyen- Ringhofferné Ili kolléganőnk, aki negyven év után most nyugdíjba vonul.

Neki Sikerült! – ő nagyon jól tudta, érezte, hogy a hivatás, amit választott nagy felelősséggel jár, de ugyanilyen sok szépséget is rejt magában. Csak rá kellett néznünk, ahogy lehajolt a gyerekekhez: törődés volt minden mozdulata, oktató volt minden szava. Lelke mélyéről, egész lényével a rábízott gyermekek jövőjét tartotta szem előtt. Irigyeltük optimista humorát, precízitását, vidám kisugárzását. Nincs olyan ház a két faluban akinek családtagját ne tanította volna. Ő a nagybetűs TANÍTÓ NÉNI. Több száz gyermeket, ma már felnőttet tanított meg írni, olvasni számolni. Ili! Köszönjük azt, hogy nemcsak a gyerekeket, hanem minket is, kollégáidat, tanítottál, neveltén annyi éven át. Köszönjük! Iskolánk történetében követendő értéket alkottál pedagógiai munkásságod.

Elgondolkodtál-e azon hány füzetet javítottál ki a negyven éven át? Hány tantestület értekezleten vettél részt? Hány kolléga ment nyugdíjba azóta, mióta dolgozol? Hány letörölt könnyet, hány mosolygó, örömteli gyermekarcot jegyez a negyven év statisztikája? Bizony nagy számok! Negyven évnyitó, negyven évzáró, negyven ballagás! Kb. 7400 tanítási nap, kb. 37 000 tanítási óra. E számvetés után senki nem vitathatja, hogy jöhet a megérdemelt pihenés, egy új életforma.

Összegyűltünk elbúcsúzni tőled, és az jutott eszembe, hogy olyan ez a búcsú, mint a minden évben megélt ballagás- a különbség csak az, hogy itt a külsőségek visszafogottabbak, a belső tartalom pedig - arányosan az itt töltött évek számával - gazdagabb. Viccesen azt szokták mondani, hogy a tanár az a diák, aki sosem hagyta ott az iskolapadot. Ám ahogy most is látjuk a tanár életében is eljön egyszer az a pillanat, amikor búcsút kell intenie az alma maternek. igazság győzelmi koszorúja. /Szent Pál/ Akinek, mint Neked, nagy családja van, annak természetesen jelentős részben már előre meg is van a programja. Biztosan több időt fog mostantól tölteni az unokáddal, és ez az egyik legjobb dolog a világon. De ha emellett marad szabad kapacitásod érdemes valami újba belevágni.

Ehhez szeretnénk Neked jó egészséget és sok boldogságot kívánni, hiányozni fogsz nekünk, és reméljük, hogy gyakran látogatsz vissza hozzánk.

Ezzel az idézettel kívánunk boldog nyugdíjas éveket:

A jó harcot megharcoltam, a pályát végigfutottam, hitemet megtartottam. Készen vár rám az igazság győzelmi koszorúja

Veinperlné Kovács Andrea
Porva Község Polgármestere

Kedves Igazgatónő! Ilike!

Mi nem búcsúzni jöttünk, hiszen itt maradsz közöttünk. Mi megköszönni szeretnénk Porva lakossága nevében a munkádat, amelyet tanári pályád során gyermekeink fejlődése, nevelése érdekében végeztél. Mindig megértő, nevelő, oktató jó pedagógusa voltál gyermekeinknek. Nekünk önkormányzati vezetőknek pedig jó kolléga voltál a pályádon. Jó együttműködés volt az intézmény és az önkormányzat között, ami roppant fontos ilyen kis közösségek életében. Én magam 2007. óta dolgozhattam veled intézményvezetőként, mindig az együttműködés és az együtt gondolkodás volt jellemző a munkakapcsolatunkra. Mint kiderült Te akkor kezdted tanítói pályádat amikor én az általános iskolai tanulmányaimat.Biztos vagyok benn, hogy sok – sok terved van a felszabaduló plusz időkre vonatkozóan ami a nyugdíjazásod kapcsán majd szabaddá válik.

Azt gondolom, hogy hiányozni fogsz pedagógus kollégáidnak a jövőben. Értékrended és következetességed mércét állít mindannyiunk elé. Kívánunk Neked nagyon jó egészséget, sok-sok szép élményt az unokáddal, családoddal, de természetesen még szeretnénk ha az ünnepeink részese legyél a jövőben is.

Ringhoffer Jánosné
Igazgatónő

Megható ünnep a mai nap a számomra .Külön nem készültem arra, hogy ma beszédet mondjak. Megpróbálom néhány szóban elmondani gondolataimat. Nagyon gyorsan repült el ez az időszak, a pedagógusi pálya számomra valóban komoly hivatás Munkám során úgy igyekeztem tevékenykedni, hogy a gyerekek, kollégák, szülők, fenntartók számára megfeleljek az elvárásoknak. Számomra a gyerekek érdekei voltak a legfontosabbak.Nem számoltam a kijavított dolgozatok, a tanórák számát. Észrevétlenül teltek a napok, hónapok évek. Nagyon köszönöm a kollégák segítségét, együttműködését, mert szerintem úgy működhet jól egy iskola, ha közösen, együtt munkálkodunk a gyerekek tanításán, nevelésén. Előfordulhat, hogy az évek során valakit szándékomon kívül megsértettem, elnézést kérek ezért most utólag. Nagyon szívesen jöttem ide dolgozni, tanítani, nevelni.Természetesen szívesen fogok visszajönni ide a jövőben is.Valóban sok tervem van a jövőre nézve, azokat a dolgokat, amelyeket a dolgos hétköznapokban nem végeztem el, most pótolom majd. Konkrét tervem nincs, de tudom, hogy nem fogok unatkozni.

Nagyon köszönöm a szép szavakat! Jó egészséget kívánok mindenkinek a további munkához.

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!