Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Porva

A sokszínű település

Magyar Falu Program

Porva

E-mail

Telefon

Hivatkozás

Cím

Lakosság

510 fő (2019)

Polgármester

Veinperlné Kovács Andrea

Irányítószám

8429

Terület

28,13 km²

YouTube

https://porva.hu/index.php?p=adatlap&kategoria=tartalom&id=9281

Porva folyamatosan fejlődő, virágzásnak indult kis település a Bakony szívében, ahol vendégszerető emberek várják a pihenni, kirándulni vágyókat.

A községben hagyományosan 2001 óta minden évben megrendezésre kerül a falunap, amely nagyszerű lehetőséget kínál a lakosságnak, és a környéken élőknek a kulturális programokon való részvételre. A kulturális programok mellett évről évre a falunapon megrendezik a kispályás futballbajnokságot, melyen a kistérség néhány településéről is vannak csapatok. Ez nagyban erősíti a kistérségben a közösségi szellemet, és illeszkedik egyéb rendezvények sorába.

Jelentős fejlődés 2006 végén kezdődött. A 2007-es évben több fejlesztés is megvalósult, beindult a falugondnoki szolgálat, a település csatlakozott a mozgókönyvtári feladatellátáshoz, mely a 2008-as évre a könyvtár könyvállományának gyarapítására nagyon jó hatással volt. A könyvtár az orvosi rendelő épületébe került 2006 végére, ahol barátságos helyiség fogadja a könyvszerető felnőtteket, gyermekeket.

A falugondnoki szolgálat segítség az idős, egyedül élő illetve beteg embereknek. Szükség esetén a falugondok segítséget nyújt az orvosi ellátáshoz jutásban, a gyógyszerkiváltásban, mivel a községben nincsen mindennapos háziorvosi rendelés, és nincsen gyógyszertár sem.

Porva község 2008. január 1-e óta önállóan, saját polgármesteri hivatallal látja el a községet érintő közigazgatási teendőket.

Az elmúlt években a falu sokat szépült, több utcabútor került kihelyezésre. A falu mindkét végén található játszótér, ahol a gyermekek korszerű, biztonságos játékokkal játszhatnak.

2008. évben az önkormányzat több pályázaton is részt vett. Porva kategóriájában elnyerte Tiszta, virágos Veszprém megyéért díjat, melyért sokat tett a falu lakossága.

Térkép

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!